dimecres, 27 d’octubre del 2010

Cmapstool

Per fer mapes conceptuals hem utilitzat el Cmapstools.És un programa que ens hem de descarregar i un cop fet ja podem utilitzar-lo.
Per saber-ne una mica més podem mira aquesta presentació sobre què és, avantatges i aplicacions disponibles.
Primer de tot vam llegir l'entrada al bloc de l'assignatura on parlava de les eines i materials per fer mapes conceptuals.
Per realitzar l'activitat vam haver de llegir l'escrit que hi havia al suro de Tic i d'aquest escrit fer un mapa conceptual del dinar de Nadal.

Aquí hi ha l'escrit:
.........

I aquí el resultat del meu mapa conceptual:


















Un cop ensenyat el treball fet amb aquest programa explicaré com es fa.
Primer de tot obrim el programa, un cop obert hem de clicar dos cops la pantalla i seguidament ens sortirà un requadre de color blau, cliquem a sobre i escrivim el primer concepte dins.Un cop escrit allarguem la fletxa i ens sortirà un altre requadre entre les dues, allà haurem d'escriure una paraula que connecti entre els dos requadres, ja que es el connector. Després haurem d'anar fent el mateix fins que tinguem tot el mapa. Un cop acabat el guardem i l'exportem com a imatge en el bloc.








Fluxogrames


Primer de tot hem d'anar al blog de l'assignatura i allà llegir l'entrada que parla sobre els fluxogrames.
A part de llegir-me l'entrada vaig entrar a la pàgina web del programa per veure en què consistia i què era fer un fluxograma exactament.

Què són els fluxogrames?

Són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:

  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...
Per fer fluxogrames utilitzem unes formes específiques, que cadascuna d'elles es fa servir per indicar una cosa:

[einesfluxograma1.jpg]Imatge extreta del bloc de gestió i informació.


Per poder fer fluxogrames, hem d'anar a http://www.gliffy.com és un programa on-line per tant el pots utilitzar, sense haver de baixar-te'l però quan el vols guardar t'has d'enregistrar.



Per més informació sobre què és, com utilitzar-lo i la seva simbologia aquí .

L'activitat que ha proposat en Jordi consistia en: Crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.

Aquí hi ha el meu resultat:






















Com s'utilitza ?

Consisteix en anat col·locant una de les tres figures citades anteriorment, depenent de les indicacions que es volgui donar i conectant-ho amb fletxes.


dissabte, 23 d’octubre del 2010

Usos educatius dels blocs

En aquesta entrada he penjat un resum del més destacat del llibre usos educatiu dels blogs i el llibre que l'he trobat al google llibres. Apart de comprarme'l també el penjo.




I aquí hi ha el resum fet per mi;

Usos Educatius Dels Blogs

dimecres, 20 d’octubre del 2010

GIMP

Què és el GIMP?

Gimp es l'acrònim de GNU Image Manipulation Program. És un programa lliure apropiat per treballs com retocs fotofràfics i composició o edició d'imatges.És especialment útil per la creació de logotips i altres gràfics per pàgines web.Té moltes eines i filtres per poder treballar amb detall.


Descàrrega i Instal·lació

GIMP es pot obtenir gratuïtament, sense limitacions, a l'adreça www.gimp.org.

Per obtenir la versió per Windows s'ha d'accedir a través de l'enllaç que hi ha a la pàgina d'inici de l'adreça a dalt esmentada, o bé accedir directament a: http://www.gimp.org/*tml/*gimp/*win32//*downloads.html. Una vegada en aquesta pàgina, sota el subtítol "*Installation *Program" s'ha de punxar sobre arxiu *zip *gimp-*setup-20001226.*zip.



Eines

Les eines de pintura inclouen un raspall de pintura, un raspall d'aire, eines de text, el fer clons, el fer traços borrosos i aguts. També pots transformar les imatges amb la rotació, l'escalament, el voltejat, i el tall.

El GIMP proporciona molts formats d'arxiu comuns: *TIFF, *GIF, *JPEG, *BMP, *PPM, etc.

Les seleccions poden ser realitzades amb eines de rectangle, d'el·lipse, i de mà alçada. Si això no és suficient, pots utilitzar tisores intel·ligents, selecció difusa per color. El programa proporciona un amfitrió complet amb operacions de canals i molts tipus de desplegaments de 8 bit a 24 bit. Les versions beta més noves del programa proporcionen capes, trasparencia, i lletres cursives per generar logos i altres imatges autom
àticament.




Avantatges

- És gratuït: ho pots baixar des del seu web.
- A causa de l'anterior, es pot tenir sempre actualitzada la versió del GIMP.
- És programari lliure: és a dir que qualsevol persona pot col·laborar per fer-ho millor.
- Extensible: Gimp permet fer una fàcil extensió de funcionalitats a través de plugins i Script-fu
(seqüències d'operacions).
- Gimp és un programa multiplataforma, o sigui que pot funcionar en diversos sistemes operatius.
Ocupa molt poc espai en el nostre disc dur i memòria, la qual cosa ho fa mes ràpid en la seva execució.

Desavantatges

- Té menys funcionalitats que altres eines pagades com Photoshop.
- És poc conegut, encara que hi ha milers de pàgines web on trobar ajuda.
- No hi ha moltes institucions on imparteixin cursos sobre Gimp.



Per esclar una imatge

Una vegada instal·lat el programa, hem d'anar a buscar la fotografia i hem d'anar a Archiu -> Obrir. Seleccionem la imatge a editar i cliquem al boto d'abaix a la dreta que diu Obrir.
Un cop tenim la imatge , ens dirigim a la part de dalt on hi ha una pestanya que diu "Imatge" i dins d'aquesta hem de seleccionar "Escalar l'imatge".
S'obre una finestra on podem variar les mides. Per exemple el tamany de la imatge és: altura; 720, alçada; 540, i nosaltres canviem l'amplada a 600 pixels.
.
Un cop escrit cliquem al botó que sembla l'infinit però al rebés la qual cosa conseguim redimensionar l'amplada i l'alçada de la foto.

Només queda guardar-la (Archiu-> Guardar com)al nostre ordinador i pujar-la al blog.




Per retallar una imatge
Per poder retallar una imatge cliquem el cúter i seleccionem la zona de la imatge que volem retallar. Un cop veiem que la zona està seleccionada cliquem dos cops i ja tenim la imatge com volíem.

Per esborrar objectes o quelcom de les imatges (clonar)

Per clonar hem d'obrir la imatge i clicar la icona de clonar. Per poder borar-ho hem de clicar a les tecles control i alt alhora i seleccionar la zona. Després guardar-ho i ja està.

TREBALL REALITZAT:

En aquesta activitat hem tingut d'aprendre a retallar, escalar i borrar objectes de fotografies.

Aquesta imatge és l'original:




Desprès la vam reduir a menor escalar,és a dir la vam escalar.


Desprès la vam retallar, i aquí tenim el resultat.




I per últim la vam retocar, esborrant el sabó.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Copia no es robar

En Jordi ens va passar un vídeo, per fer-nos veure que copiar no es robar, però que ens hem de fixar amb els drets d'autor i les llicències que tenen totes les imatges, blocs etc.


Aquest vídeo fomenta el compartir amb els altres la nostra informació. Amb les llicències de creative Commons podem compartir.

Què és el Copyright i el copyleft?

Per poder parla sobre el tema, primer de tot hem llegit un artícle, on parla del creative commons però també del copyright i el copyleft.

  • Copyleft; Va ser creat per Richard Stallman i significa que no es restringeix la copia, sinó que s'anima a ella, mitjançant una llicència, un text que acompanyi al treball, on s'especifiqui els termes en què es permet distribuir-lo, usualment amb total llibertat o amb restriccions , com es el cas , de la música no deixant la seva modificació o no permeten que es distribueixi en mitjans comercials.

  • Copyright;És un dret d'autor que no permet que les obres estiguin copiades ni distribuïdes ni comercialitzades.

Vídeo seminari





Aquí tenim el vídeo de Nick Vujicic, on parla ell sobre la seva vida.

Vídeo seminari





Aquí tenim el vídeo de Nick Vujicic, on parla ell sobre la seva vida.

Treballem amb audacity

Per treballar el so, utilitzarem l'Audacity, ja que és molt fàcil utilitzar-lo i alhora descarregar-te'l.
En el blog de l'assignatura hi ha una entrada on es parla del so digital. Aquí hi ha l'enllaç.



Què és l'audacity?


És un programa d'edició d'àudio. Amb aquest editor, podem enregistrar la veu, i la música que soni a l'ordinador. És pot treballar amb diverses pistes, és a dir, barrejant diferents arxius, és pot fer disminuir i augmentar el volum dels arxius i a més podem exportar els projectes a mp3.


Com s'utilitza?

Primer de tot l'hem de descarregar i per descarregar-te'l s'ha d'anar a http://www.softcatala.org/ i allà clicar l'audacity.

Un cop el tenim descarregat com hem de fer per barrejar dos sons?
Primer de tot hem d'obrir el programa i un cop obert, obrir l'arxiu d'àudio que volem retallar.



Per poder tallar la cançó hem de seleccionar el tros de cançó que volem i desprès clicar el símbol de les estisores, perquè quedi més bonic hem d'afegir un efecte perquè no es noti tant el tall.

Desprès de tallar el primer so , afegim el segon so a importar i fem el mateix .Però un cop acabat hem d'afegir el segon so i perquè no quedi un so sobre l'altre afegim un silenci (menú/genera/silenci...), un cop hem afegit el silenci i tenim la segona part ben situada també afegim un fàding d'inici i un fàding de final.

Un cop acabat ho guardem com a projecte en pista mp3 però per poder-ho passar ens hem de baixar l'arxiu Lame.
Un cop passat al mp3, el pugem a www.goear.com, i des d'allà copiar el codi embed i penjar-ho al nostre bloc.

L'activitat que ens ha proposat el Jordi és:
Barrejar una música, amb una frase d'un periodista de la ràdio.

Aquí hi ha el resultat:

ACTIVITAT DE PROGRAMARI LLIURE

A la classe el Jordi ens va proposar fer una activitat que estava penjada al blog de l'asssignatura:http://gestioinformacio.blogspot.com/2008/11/cultura-lliure-i-programari-lliure-4_18.html.
L'activitat consisteix en llegir quatre situacions i dir quina resposta és vàlida . Aquí hi ha les activitat.

A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
Aquesta situació no és correcta perquè hi ha gent que no es pot permetre gastar-se tant diners amb unes bambes.

B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

Aquesta situació no és correcta perquè les imatges que cerquem al google tenen uns drets els quals no podem copia. Per cercar imatges amb tots els drets cedits ho podem trobar a flickr, wikimedia commons.

C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
Aquesta situació és perfecte perquè el professor utilitza una manera innovadora de realitzar un treball.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"
Aquesta situació no és correcta perquè és com si el mestre incités als seus alumnes a robar.

Un MUD sobre el programari lliures ; les idees i els conceptes

En aquest MUD hi trobem les idees i els conceptes del programari lliure.


Un cop llegit aquest MUD he extret les idees principals següents:

  • Els programes d'ordinador són seqüències d'instruccions que el processador va llegint, interpretant i executant.
  • La feina dels programadors és escriure el codi fonts(les instruccions que el processador llegirà i executarà).
  • Quan convertim el codi font en sèries d'instruccions bàsiques mitjançant la compilació creem el codi executable.
  • Programari convencional o privatiu limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, de fer-hi modificacions o traduir-lo.Es classifica en tres programes;
- Programari gratuït (freeware). Programes que s'utilitzen sense pagar i lliurement.(Ex;Firefox)
-- Programari de prova (shareware).Programes que es poden provar, però si es vol fer un ús complert i continuat d'ells s'han de pagar. (Ex;Photoshop)
- Programari comercial. Programes que s'han de comprar per poder utilitzar-los i tenir la llicència comercial. (Ex; Microsoft Office)
  • Programari de codi obert, Ofereix la possibilitat d'accedir al codi font. I també es pot modificar-lo, estudiar-lo i disfrutar-lo ja que es garanteix el dret.
  • Programari lliure (free software).Són aquells programes que tens llibertat per usar-los, redistribuir-lo i d'introduir-hi millores i fer-les públiques a fi que se'n beneficiï tota la comunitat.(Firefox o Oppen Office són algun dels exemples)
  • Per acabar hi ha un enllaç a un glossari sobre tot de conceptes del programari lliure.


PROGRAMARI LLIURE

Què és el programari?

Programari” (en anglès software) és el terme amb el qual es denomina el conjunt de programes
informàtics. Existeix el programari de gestió d’empresa, de tractament d’imatges, de composició musical, programari educatiu, els jocs d’ordinador... Però en realitat tot això es refereix a una solacategoria de programari: les aplicacions.
Hi ha una altra categoria més difícil d’identificar i que comprèn altres tipus de programes com ara; sistemes operatius, entorns d’escriptori, controladors de dispositiu (drivers), servidors, llibreries, compiladors.Els programaris són de pagament gairebé tots, excepte els de prova (convencionals) com el photoshop, el Word, el Nero i el Windows media player.

Per a entendre el programari lliure(algun dels exemple podria ser ;Gimp, Firefox Open Office) no és imprescindible entendre aquests termes. Sí és necessari comprendre que quan parlem de programari lliure no només ens estem referint a les aplicacions sinó també en aquests altres tipus de programes que li donen vida a l’ordinador

Què vol dir lliure?

El programari és lliure en el moment de la seva creació. Processos posteriors poden convertir-lo en programari privatiu.
Cada programa està format per un conjunt de línies de codi escrites en algun dels múltiples llenguatges informàtics. A això se li denomina el codi font del programa. A l’hora de publicar el seu treball, els programadors poden escollir entre mantenir el codi font obert o tancar-lo amb cadenat. Si el mantenen obert, altres programadors podran accedir-hi i entendre el funcionament del programa. Si el tanquen ningú no pot accedir al seu codi, que es manté secret.


A l’hora de publicar el seu treball, un programador pot escollir entre diverses llicències per a regular el seu ús. Les condicions de la llicència d’un programadeterminen que sigui o no sigui lliure:

- Les llicències lliures permeten que el programari pugui
ser usat, copiat, estudiat, modifi cat i redistribuït lliurement,
sense necessitat de més autorització i sense limitacions.
Tots els programes esmentats en aquesta guia tenen llicències lliures.

-Les llicències no lliures restringeixen l’ús, còpia, estudi, modifi cació i/o redistribució
del programari, exigint en general autoritzacions i limitacions. Programes com MS
Outlook, MS Offi ce o Adobe Photoshop tenen llicències no lliures, privatives.

Diferència entre arxiu, aplicacions i sistema operatiu

Un arxiu és un emmagetzament de dades i guardades en un format concret.
Una aplicació és un programa que ens permet fer una tasca concreta,
Un sistema operatiu està guardat al disc dur de l'ordinador, i és conté tota la informació que li permet carregar aplicacions, treballar amb els arxius, etc.


Lliure vol dir gratuït?

Lliure no vol, dir gratuït, ja que hi ha programari lliure que no és gratuït i és comercialitzat, és a dir que requereix un pagament per a la seva obtenció(Exemple Microsoft Windows. ). Però també pot ser al revés, programari privatiu però gratuït, per exemple freeware o shareware, o tot allò que podem descarregar gratuïtament a Internet a canvi de lliurar les nostres dades personals.

Avantatges del programari lliure

Beneficis del codi obert

»» Obertura: principal benefi ci que permet obtenir la resta dels benefi cis llistats a continuació, la majoria dels quals serien irrealitzables amb codi tancat.

»» Transparència: no hi ha sorpreses, la qualitat del codi està a la vista de qui la vulgui controlar.

»» Seguretat: impossibilitat d’amagar secretament eines d’espionatge, bombes informàtiques, cavalls de Troia i codi maliciós en general.

»» Aprenentatge: per complex que sigui un programa, els aprenents de bruixot poden repassar el seu codi i formar-se amb ell.

»» Herència cultural: tot el codi disponible passa a formar part dels recursos públics de
què disposa la Humanitat.

Beneficis de la llibertat d’ús del programari

»» Legalitat: conceptes com la pirateria o l’ús indegut perden sentit.

»» Universalitat: no es poden discriminar tipus d’ús ni tipus d’usuaris.

»» Testeig: més gent pot fer proves des de les primeres fases de desenvolupament, per la
qual cosa el programari resultant és més consistent.

»» Avaluació: facilitat per a provar diversos programes sense restriccions abans de fer una
elecció.

Beneficis de la llibertat de distribució del programari

»» Disponibilitat: molts poden obtenir programari lliure en qualsevol moment mitjançant
Internet.

»» Disseminació: petits distribuïdors sense ànim de lucre poden dur el programari allà on els principals canals no volen o no poden arribar, per exemple llocs sense Internet.

»» Preu: la possibilitat de distribuir el programari gratuïtament elimina el risc de preus abusius.



dilluns, 18 d’octubre del 2010

dijous, 14 d’octubre del 2010

WINDOWS LIVE MOVIE MAKER


Abans de parla sobre el Windows Live Movie Maker en Jordi ens va parla sobre el format que podien tenir els vídeo, ja que poden tenir el DV o el HDV. Però per millor qualitat sempre hem d'escollir el DV.

Què és el Windows Live Movie Maker?

És un programa que serveix per editar vídeos apartir d'imatge o vídeos que tinguem a l'ordinador.

El Jordi ens ha proposat una activitat que l'ha penjat al suro de Gtic.


Com hem fet el vídeo?

Primer de tot obrim el programa, un cop obert anem al botó on posa agregar imatges i vídeos. Un cop obert escollim el vídeo de les imatges de Blanquerna i clicant el boto dret del ratolí ens surt una pantalleta i allà posar dividir, cliques i un cop ho tens dividit el tros que has seleccionat que no vols l'elimines. Havíem d'anar retallant i col·locant el vídeo de tal manera que només durés 1 minut que era la condició que havia posat el Jordi.
Un cop acabat això, també s'havia de posar música. Per tant anem a inserir música, escollim la que volem i la col·loquem en el vídeo. La podem tallar i col·locar com vulguem utilitzant el botó dret i clicant a dividir.
Després pots aplicar-hi transicions i efectes. Un cop fet li poses un títol d'inici, un de final i algun a sobre les imatges. Per poder escriure títols has d'anar al botó títol cliques i desprès dos cops sobre la pantalla i ja podràs escriure.
Per finalitzar i gravar-ho has de seleccionar el format WMV qualitat DVD pantalla panoràmica 480,pujar-lo al youtube i finalment penjar el codi Embed al bloc.
En el meu cas no ho he penjat al youtube, l'he guardat com un vídeo i ho he inserit al blog clicant el botó inserir vídeo.
Aquí hi ha el meu resultat.



Aquí hi ha l'enllaç on parla del Movie Maker en el bloc de gestió i informació.


Creative commons.

Llicències de Creative Commons.

Aquest programa és una manera d'exercir els drets d'autor i poder oferir alguns drets a terceres persones en determinades condicions. Creative commons dona drets i opcions a obtenir o copiar la informació i modificar-la
Aquest espai web us ofereix escollir o unir les condicions de la llista següent. .

Hi ha un total de quatre llicències Creative Commons per a escollir:

Reconeixement:En qualsevol explotació de l'obra autoritzada per la llicència caldrà reconèixer l'autoria.
No Comercial : L'explotació de l'obra queda limitada a usos no comercials.
Sense Obres Derivades: L'autorització per explotar l'obra no inclou la transformació per crear una obra derivada.
Compartir Igual: L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguin la mateixa llicència en ser divulgades.

Seguint aquestes condicions convinades entre si es poden generar les sis llicències que a continuació citaré les quals podeu triar:

Reconeixement: Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

Reconeixement - NoComercial: Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual: No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada: No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.

Reconeixement - CompartirIgual: Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.

Reconeixement - SenseObraDerivada: Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.



Aquí hi ha un article del país on parla sobre Creative commons.

DIA 30/09/2010

En Jordi ens va passar varis vídeos on vam poder contrastar diferentes informacions.
El primer vídeo era sobre Catalunya i s'anomenava: Breu història de Catalunya.

Aquest vídeo fa referència a l'evolució de Catalunya d'una manera molt sintètica .És un vídeo ordenat i la música que s¡escolta és únicament acompanyament.

Com s'han de veure aquests vídeos.?¿
- Primer de tot treballar-los individualment no és pot treballar amb grup, perquè són vídeos lliçons que han de ser ordenats, sintètics i són bàsicament per treballar fora de l'aula.

Després va posar un altre vídeo que s'anomenava:Dinner for too.

És un vídeo de dibuixos animats, va acompanyat de música la qual reforça les imatges des d'un punt de vista emocional. Aquest sí que és pot veure en grup, ja que és un vídeo interactiu i no un vídeo lliçó. El vídeo treballa de manera emocional. No són vídeos ordenats i transmeten emocions i motiven a l'espectador.
Després ens va passar uneEscrit fet amb Power Point.
Concretament era un poema d'un llibre de poesies (Aigua Dolça). El format de la lletra era tirant a la màquina d'escriure, buscant estil antic. La diapositiva no tenia imatges, per tant es pot fer servir per aprendre'l.Concretament en aquest exercici estem fent serfir l'hemisfèri esquerra ja que únicament treballem amb dades, llegir...
Un cop acabat aquest exercici va passar un altre Power Point on hi havia el mateix poema però recitat amb una imatge d'una impresora de fons.Un cop acabat el poema apareix una altra diapositiva amb l'imatge de l'impresora descrita en el poema.En aquest exercici al contrari que l'anterior treballem l'hemisfèri dret perquè ens ha transmés emocions com podria ser riure.
Per concloure aquesta sessió podem resumir que amb els vídeo ens quedem amb un tipus de llenguatgea molt limitat, encanvi amb el power point podem treballr amb totos els hemisfèris, ja sigui el dret com l'esquera.

PREZI

El prezi és un programa per fer presentacions. En aquest prezi, explica què és i com es fa.






Característiques del Prezi:
  • No tenen diapositives,treballem en un espai únic.
  • Afavoreix la creació de continguts uniformes,solament permet escriure les idees claus.
  • Simplifica la creació de zooms.
  • El programa de prezi és un espai online, que permet la creació compartida.
  • Senzillesa d'ús i uniformitat de continguts
  • Afavoreix la creació de metafores visuals
He fet un altre prezi, per presentar els avantatges i desavantatges que hi ha en relació al Power Point.








Aquí hi ha un tutorial de com fer servir el prezi.

Aquí hi ha els manuals de Dolors Reig a "El Caparazón"

http://www.dreig.eu/caparazon/2010/07/03/tutorial-prez



dilluns, 11 d’octubre del 2010