dimecres, 29 de setembre del 2010

Blocs per veure el format

Aquí veurem alguns dels blocs que hem visitat a la classe per tal de veure com és el seu format.

http://blocs.xtec.cat/agenda5e/

És un bloc que serveix d'agenda pels alumnes de 5é on hi ha notificacions d'examens, les diferents àrees de l'escola, també hi ha un apartat on hi diu:Bona feina ! allà és on les mestres felicitant ja sigui per examens o treballs als alumnes.


http://blocs.xtec.cat/ceiplesmelies/


És el bloc de l'escola les Mèlies i va destinat a tot l'alumnat no com el que he citat anteriorment que només es centrava amb els alumnes de 5é.
En aquest bloc hi trobem fotos i vídeos dels alumnes de l'últim dia de curs i noticies també d'interès als pares com el simulacre que es va fer o altres notícies d'interès.



http://blocs.xtec.cat/ceippladelavella/

Aquest bloc és de l'escola el pla de l'avellà i trobem d'inici avisos cap els pares a la barra de l'esquerra hi ha fotos de l'escola i un calendari que situa el dia que estem. En aquest apàgina també va dirigida a tot l'alumnat de l'escola

Què és un WIKI?


Aquí hi ha un vídeo explican què és un wiki




En aquest vídeo ens expliquen què és una wiki i perquè serveix i els seus avantatges. És una manera efectiva de fer treballs en grup o per planejar algun viatge, és a dir alguna cosa que hi hagi una sèrie de persones que s'hagin de coordinar.
En aquest vídeo concretament parlen d'un grup d'amics que se'n van de viatge i fan un wiki per fer la llista de les coses que s'han de portar amb la facilitat que com que tots ho poden editar ho tenen tot ordenat i no hi ha embolics amb la informació.

Com es fa un Wiki?

Senzillament s'ha de fer un compte a la pàgina web: http://www.wikispaces.com/, i un cop enregistrada ja pots crear el teu wiki i pots convidar els que t'ho vulguis si ho fas privat, si ho fas públic podrà veure-ho tothom.

Quins són els avantatges?

Els principals avantatges són:

- És fàcil d'utilitzar
- Poden utilitzar-ho més d'una persona alhora i des de diferents ordinador
- És pot reeditar molt fàcilment
- És poden fer enllaços a altres wikis





Valors pedagògics que tenen els wikis segons Jordi Vivancos:


(aquesta informació està extreta del blog de Jordi Vivancos)



- Els Wikis són democràtics: Permeten als usuaris crear i editar qualsevol pàgina en un lloc web és motivador ja que fomenta l'ús democràtic del web i promou la redacció de contingut per usuaris no tècnics.
- Els Wikis incorporen la noció de contingut dinàmic en contínua actualització: La immediatesa del procés d'edició del contingut, facilita als usuaris aportacions contínues al corpus textual del document wiki.
- La tecnologia Wiki promou l'escriptura: El format hipertext simplificat dels wikis permet concentrar-se en el contingut textual, és a dir en el procés d'escriure, sense les distraccions associades a les floritures d'altres programaris d'edició de text. La manca o limitació d'imatges també permet un major èmfasi en la redacció de contingut textual de qualitat.
- Els Wikis faciliten l'autoria distribuïda de documents públics: Cocrear és complex, tant en el món real com en el virtual. Malgrat aquesta complexitat, els wikis han demostrat el seu potencial per generar documents de gran abast de forma col·laborativa.

- Els Wikis amplifiquen la interacció: Amb els wikis es recuperen alguns dels trets del llenguatge oral, com els d'apropiació i recreació, i també maximitzen els avantatges de la paraula escrita com la reflexió, la recensió, la publicació de resultats acumulatius.
- Els Wikis promouen la negociació: Els fòrums o espais de discussió que tenen associats molts wikis, eduquen en el debat obert, l'argumentació i contraargumentació promouen la cerca del consens i la presa de decisions de forma no jeràrquitzada.

- Els Wikis faciliten l'edició col·laborativa i oberta: Tot el que s'escriu és sotmès a escrutini constant de la comunitat. L'edició mutualitzada de contingut pot millorar la qualitat de les idees exposades. El discurs i les modificacions queden explícites, els canvis del redactat deixen traça i es pot seguir perfectament l'evolució del discurs.
- Els Wikis generen patrimoni cultural col·lectiu durable: La majoria de treballs escolars que es proposen als centres educatius tenen audiències molt limitades (normalment únicament el professor) . Quan un treball escolar té una dimensió pública àmplia i té una vocació de permanència, adquireix una altra dimensió per als alumnes. Escriure per a una audiència "real" és més motivador i comporta una major autoexigència, també pot induir l'aprenentatge de millors competències comunicatives.
- Els Wikis promouen el voluntariat: Els valors del treball voluntari són inherents a molts projectes wiki. El professorat ha de buscar mecanismes per valorar i avaluar, qualitativament i quantitativa, les aportacions de l'alumnat en projectes com la Viquipèdia.
- Els Wikis i l'anonimat responsable: Cal fomentar l'ètica de la participació positiva a les comunitats wiki. L'anonimat que faciliten molts wikis, ha de ser emprat de forma responsable per preservar la privacitat, no com a mecanisme d'impunitat .

Aquí tenim un exemple de wiki:http://iessitges.wikispaces.com/

Aquí trobem l'enllaç on tracta el wiki en el bloc de gestió i informació

DIA 27/09/2010

Hem iniciat la classe centrant-nos amb a wikipèdia.En Jordi ens ha fet una sèrie de preguntes com per exemple: els articles són iguals en tots els idiomes ?,Quina fiabilitat hi ha?Quin és el seu format?.Aquest són alguns dels exemples, els quals nosatres hem tingut de respondre tot observant l'informació que ens proporciona la pàgina de la wikipèdia.
A continucació hem anat a eduwiki.com que seria la wikipèdia pels més petits i hem estat analitzant el format i com està dirigida etc..
Hem anat al bloc de l'assignatura i allà hem llegit un article on parlava de copyright i també els Jordi ens ha explicat què és això de Creative Commons i hem entrat a la pàgina web per analitzar-ho millor.

diumenge, 26 de setembre del 2010

23/9/2010

Avui a la classe hem vist un vídeo sobre les wikis. On explicaven perquè serveixen i la seva utilització(Aquest vídeo el podem veure amb el seu comentari a l'apartat de VÍDEOS). Un cop acabat el vídeo l'hem comentat i el Jordi ens ha ensenyat com funciona i algun exemple al respecte. Per exemple la wiki de iessitges.wikispaces.com.

dimarts, 21 de setembre del 2010

Presentació

Aquest apartat estarà destinat a explicar la meva evolució amb els conceptes de competic. És a dir, tot el procés que vaig realitzant i tot el que vaig adquirint d'aquests conceptes.

divendres, 17 de setembre del 2010

DIA 16/9/2010

El dia 16 de Setembre havíem de porta llegit el llibre "Usos educatius dels blocs.Recursos,orientacions i experiències per a docents" i subratllar les frases o paraules que nosaltres trobéssim interessants.Vam debatre una mica alguna de les qüestions que més ens van agradar/interessar d'aquest llibre.
També vam entrar a diferents blocs de diverses escoles per observar com feien els blocs i perquè els feien servir.
Alguns dels blocs són aquests però ho explicaré més detalladament a l'entrada BLOCS.
http://blocs.xtec.cat/
http://blocs.xtec.cat/agenda5e/
http://blocs.xtec.cat/ceiplesmelies/
http://blocs.xtec.cat/ceippladelavella/.
També ens va explicar el treball de semetre que hauriem de fer que constar de fer grups de quatre persones i cada grup tractaràd'un tema concret. A mi concretament m'ha tocat La ràdio a l'escola.

DIA 13/9/2010

El dia 13 de Setembre a l'assignatura de TIC, en Jordi Simón ens va ensenyar a descargar FireFox mitjançant la pàgina web de Softcatalà.
Un cop descarregat el FireFox vam aprendre, dic aprendre perquè en el meu cas no sabia descargar el diccionari de català, el qual tenir-lo descarregat suposa que sempre que escriguis a Internet et subrallarà les faltes ortogràfiques que hagis fet.
I també vam descarregar-nos la Barra de Google,la qual té una sèrie de botons com ara traduir i en el moment se't tradueix la pàgina que estas llegint.També pots marcar els favorits,les adreces d'interes etc..
Vam mirar el blog d'una de les companyes i va servir per saber les coses que teniem malament i poder-les rectificar.

dijous, 16 de setembre del 2010

Presentació

El meu nom és Marta Fraile, sóc una alumna de primer curs del grau d'Educació Infantil i el meu objectiu és especialitzar-me en educació especial. M'agraden molt els nens i sempre he volgut se mestra. He estat de voluntària dos estius seguits a un casal amb nens amb paràlisi cerebral, autistes, Síndrome de Down, etc i per mi ha sigut una de les experiències més maques. El meu treball de recerca també tractava d'aquest tema però concretament de la comunicació amb nens amb paràlisi cerebral.

interactivitat

Edu3.cat



Aquest vídeo com pròpiament diu el seu títol tracta de la interactivitat. Fa un breu resum de la gran evolució dels ordinadors. Principalment els ordinadors servien per calcular, però això va anar canviant i els ordinadors també es feien servir per comunicar. Hauríem de destacar dos grans homes que van fer possible aquesta evolució de l'ordinador; Bush i Nelson. Aquest últim va ser el creador de XANADU era l'inici de la xarxa però no va tenir èxit, no obstant és van conèixer nous conceptes gràcies a XANADU, com per exemple l'hipertext i hipermèdia.
Més tard va arribar el ratolí, un gran element de comunicació interactiva.I seguidament el CD-ROM el qual va aportar poder guardar els programes, jocs etc.
En resum la xarxa inicialment anava dedicada a un ús educatiu però a mesura que han anat passant els anys, no s'utilitza únicament amb l'objectiu educatiu sinó també social i comercial.

dilluns, 13 de setembre del 2010

LLISTAT D'INTENCIONS

Començant des d'un principi tinc moltes ganes de fer aquesta carrera per tant donaré tot el possible per treure-la millor possible. Però concretant les meves intencions haig de citar les següents:

- Concretament amb l'assignatura de gestió de la informació i TIC pel que portem de classe veig que és una assignatura que em pot costar una mica, per la senzilla raó que d'informàtica en se poc. Per tant el primer que he de fer i ja he començat és posar-me al dia amb els conceptes de COMPETIC.
- Cada dia que tinguem informàtica un cop arribi a casa repassar els apunts que he apuntat a la classe, passar-los al blog i el que no m'hagi quedat clar a la classe repassar-ho fins que ho entengui.
-I una cosa fonamental que no es pot deixar és anar actualitzant el bloc, per tant aquesta serà una feina que s'ha de fer 3 o 4 cops a la setmana.

diumenge, 12 de setembre del 2010

1r Ex. Blocs in plain English.


RESUM
És un vídeo on es fa una comparació del segle XX al XXI pel que fa a les notícies. La diferència fonamental és que en els dos segles les notícies són professionals però només el segle XXI són també personals i això és a causa dels blocs. Els Bloggers expossen les seves notícies i això suposa que hi hagi una gran varietat d'opinions i per aquest fet hi ha diferents grups creats pel tema en concret. Un exemple que cita el vídeo és el tema ecològic, pertant agrupar tot un grup de gent que hi entent o que està interessada en el tema de l'ecologia, reciclatge, etc. En resum els blocs ens fan dispossar de una diversitat de notícies d'interès divers.

D'aquest vídeo extret les següents idees:

Els blocs són una eina que permet comentar noticies i publicar-ne. Els blogs són autogestionats per tant no hi ha un prototip de blogger, ja que els bloc són autogestionables. L'estrucuració dels blocs és per entrades les quals poden ser comentades, és una manera de relacionar-se amb altres persones que comparteixen els teus gustos o les teves idees. Les entrades s'organitzen cronològicament. Els blocs poden ser privats només convides tu a la gent que vols que ho vagi) o públics, tothom els pot llegeix i comentar.